vineri, 12 aprilie 2013

 

          TORT CU CREMA  DE  CIOCOLATA  SI FRISCA 


Ingrediente :



BLAT 
14 oua 
14 linguri zahar 
14 linguri faina 
un pachet praf de copt 
esenta de vanilie 
2 linguri de ulei 

CREMA 1 
o cutie de 700 gr crema ciocolata 
250 ml frisca lichida 

CREMA 2 
250  ml frisca lichida 
coloranti alimentari :rosu,galben,albastru si alte culori 

Pentru blat  se separa albusurile de galbenusuri cu foarte mare grija  ,mama m-a invatat un secret pentru reusita blatului  si anume sa nu cada galbenus  in albus intrucat nu se va mai face spuma . Se bat albusurile spuma se adauga zaharul  ,se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. se adauga esentele. Se introduce la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(nu riscam sa se lipeasca) . 
 Crema 1  Se amesteca frisca lichida cu crema de ciocolata , pana se obtine o pasta consistenta,cu acesta crema se va umple blatul care a fost taiat in trei parti si insiropat.
 Siropul :750 ml apa  ;5 linguri de zahar se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul ,se lasa la racit si se adauga esenta de rom .
  Crema 2  Frisca se imparte in 3 parti egale  se bate si la fiecare se adaug coloranti.