MUSACA CU LEGUME
Ingrediente :
1 kg cartofi
0,300 kg ciuperci
2 morcovi
0,300 kg ciuperci
ceapa verde , usturoi verde
2 linguri de bulion
chimion,nucsoara rasă (opţional)
Sos bechamal:
250 ml lapte gras
1 frunză de dafin
1 ceapă mică
1 rămurică de pătrunjel prospăt
4 boabe de piper negru
20 grame de unt gras
1 lingură de făină
1 vârf de cuţit de nucsoara rasă (opţional)
Preparare sos :
Puneţi la fiert, la foc mic ca să nu se afume sau să dea în foc, laptele cu pătrunjelul, foaia de dafin, ceapa şi boabele de piper.După ce laptele a fiert cinci minute la foc mic luaţi vasul de pe foc, strecuraţi-l şi lăsaţi-l deoparte să se răcească.
Topiţi untul într-o tigaie. Adăugaţi făina, amestecaţi-o cu ajutorul unui tel şi lăsaţi-o să absoarbă untul. Nu o ţineţi pe foc mai mult de 5 secunde pentru că nu trebuie să se rumenească sau să-şi schimbe culoarea.
Turnaţi laptele aromat treptat peste făină amestecând continuu până îl încorporaţi tot într-un sos lucios. Săraţi-l discret.
Taiati legumele julien sotatile in putin ulei , se condimenteaza cu chimion ,nucsoara si sare , apoi adaugati bulionul si le mai lasati 5 minute. Se taie cartofi felii subtiri si incepeti asamblarea in staturi : un strat de cartofi ,unul de legume si unul de sos si asa pana la cand ultimul strat care trebuie sa fie de cartofi pe care il acoperim cu sos si cascaval razuit .
Se baga la cuptor pentru 40 minute la 180 de grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu