joi, 18 aprilie 2013



 PRAJITURA  DELICIOASA   CU TREI CREME 




                  Nu este o prajitura complicata ,este foarte delicioasa  asa cum am numit-o ,dar iti trebuie o mare virtute si anume   RABDARE  ,care nu este virtutea mea forte ...



Ingrediente :
 5 galbenuri
100 grame ciocolata alba 
100 grame ciocolata amaruie 
400 ml fanta 
100 grame biscuiti 
400 ml lapte 
50 grame unt
8 linguri de zahar 
un pliculet de gelatina
un plic de budinca de vanilie

Si acum sa incepem          : biscuiti se zdrobesc bine si se adauga  cu untul  topit cu 3 linguri de zahar ,se amesteca  pana se formeaza o coca ,pe care o punem in mod egal in forme ,presand bine,ca in imagine si se lasa la frigider .
          
     Se pune laptele la fiert  si separat se freaca galbenurile cu 3 linguri de zahar  si se adauga in lapte, amestecand continuu ,pana la formarea unei creme .  Se dizolva gelatina in apa rece  cca 10 minute si se adauga peste crema de galbenusuri .     Crema se imparte in doua ,in prima se pune ciocolata alba topita si in a doua se pune ciocolata amaruie topita . Se lasa putin la frigider ,iar intre  timp facem budinca de fanta , comform instructiunilor de pe plic dar doar cu 400 ml fanta  si 2 linguri de zahar. Se lasa sa se racesca putin si se acopera cu o folie alimentara sa nu formeze pojghita  deasupra.
          Acum urmaeza cei mai greu, montarea : se toarna in mod egal in forme crema alba  si se da la frigider pentru circa 40 minute .
        Se scoate si se adauga budinca de fanta  si se niveleaza putin ca straturile de crema sa fie egale ,se da din nou la frigider acum pentru 20 minute .
    Se scoate si se dauga ultima crema cea de ciocolata alba  si iar se baga la frigider acum pentru cca o ora sau chiar peste noapte .avem de astepta dar este delicioasa...




Un comentariu: