duminică, 7 aprilie 2013






   BRIOSE CU CREMA DE CIOCOLATA 





             Iubesc briosele  , pentru ca sunt prajiturile cele mai spectaculoase, se pot face in mii de feluri, cu o mare combinatie  de   ingredinete  si arome , un ceva dulce surprinzator .



    Ingrediente:
 Briose 
250 grame unt 
200 gr ciocolata amaruie  de buna calitate 
250 grame faina 
100 ml lapte 
4 oua 
coaja rasa de la 2 portocale  mici
250 gr zahar
un plic praf de copt



CREMA
 250 grame unt 
300 grame ciocolata  amaruie 
5 linguri de zahar pudra 

         Se freca bine untul cu zaharul si se adauga cate un ou ,amestecand continuu pana la incorporare ,dupa care se pune laptele , faina amestecata cu praful de copt  ,ciocolata topita si se aromeaza  cu coaja de portocala . Se pun cu lingura in formele de briose si se baga la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru cca  15 minute .
    Crema : se freaca untul cu  zaharul pudra  spuma   adaugand-se  treptat ciocolata topita  cu grija sa nu se taie,iar se taie se adauga putina frisca lichida rece si se repara.



 


  Se lasa briosele la racit si se orneaza cu crema .