sâmbătă, 20 aprilie 2013



POGACELE





         Azi este sambata, zi de odihna si un prilej bun sa stam impreuna in jurul mesei si sa  savuram ceva bun ...




              Ingrediente  :

300 grame jumari de porc 
1 kg faina 
drojdie 
300 grame branza  veche  de capra 
150 ml apa calda 


             Se toaca jumarile marunt sau se pot da prin masina de tocat . Se cerne faina si se adauga drojdia dizolvata in apa  calduta  ,jumarile tocate si branza se framanta pana se leaga toate ingredintele si se lasa la dospit cca 30 minute .

      Dupa ce s-a dospit dublandu-si volumul  se intinde cu sucitorul ,dar  nu prea subtire si se taie cu  o forma mica (pogaci inseamna  imbucaturi).Nu pun sare intrucat branza este  foarte sarata.




Se pun in tava se introduc  in cuptorul preincalzit la 220 grade , pentru  cca 15 minute .
Sunt delicioase...