luni, 3 iunie 2013



      SPATA   DE  IED  CU  MASLINE   SI  CIUPERCI





Ingrediente:
o spata de ied 
5 ciuperci 
100 grame masline naturale
o rosie
o ceapa ,usturoi,boia dulce ,sare si piper


            Se spala spata  si se taie julien ceapa ,ciupercile si se taie subtire usturoiul .Se 
impaneaza spata cu usturoi  si se condimenteaza cu sare ,piper si boia dulce .
               
                                      
               Se unge tava  cu unt si se aseaza in straturi ceapa , usturoiul si maslinele si se pune deasupra spata .Se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru cca 80 minute .
                    Cuptorul trebuie sa fie  preincalzit la 200 grade si  se lasa asa 30 minute ,dupa care scade la 180 grade pentru 40 minute  si se adauga rosia taiata marunt .In ultimele 10 minute se desface folia de aluminiu, se mareste focul la 220 grade si se lasa  sa rumeanesca .