joi, 6 iunie 2013



     BRIOSE  DELICIOASE  CU CIRESE



   

Ingrediente :

10 linguri faina 
3 oua 
un plic praf de copt
200 grame unt 
50 ml lapte 
200 ml frisca 
250 grame cirese
o pastaie de tonca
9 linguri zahar + 2 linguri pentru caramelizarea cireselor

                Se pune intr-o tigaie neaderenta  zaharul si  se  caramelizeaza  ,adaugand ciresele si jumatate din pastaia de tonca tocata marunt cu putin unt.Se tine pe foc pana se  topeste zaharul si se da la rece.
         Se face blatul de briose atfel: se bate untul cu zaharul si se adauga pe rand ouale amestecand pana se incorporeaza ,se adauga laptele , cealalta  jumatate de pastaie de tonca tocata marunt , faina amestecata cu praful de copt si se adauga jumatate din ciresele  caramelizate.
        Se pun in forme  si se baga la cuptor pentru 15 minute la 180  grade.
          Se bate frisca  si o parte din ea se amesteca cu jumatatea ramasa  de cirese caramelizate  si se ung prajiturile dupa care se orneaza cu frisca.









Simplu si delicios...