sâmbătă, 4 mai 2013



                TARTA CU VANILIE SI FRISCA 



                                                                       Ingrediente :
     
                                           Pentru aluat : 500 grame faina 
                                                                    250 grame unt 
                                                                      1 galbenus 
                                                                    3 linguri apa rece 

                                   Crema de vanilie : 560 ml lapte 
                                                                200 grame zahar 
                                                                 6 galbenusuri 
                                                                3 linguri amidon 
                                                  pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
                                                              3 linguri de unt 
                         
                                 si 250 ml frisca 


                              Se cerne faina si se adauga  untul se amesteca pana se formeaza un aluat ca nisipul  si atunci adaugam galbenusul si framantam pana cand il incorporom si adaugam si apa .



Aluatul format  il punem la frigider pentru minim o ora .

Se scote din frigider si se intinde o foaie  care se aseaza in tava de tarta .
Avand timp am facut niste frunze pentru a decora cat mai frumos tarta .



Se unge tarta cu ou si se mai baga pentru 10 minute la frigider .
 Intre   timp facem crema de vanilie.
     Se bat galbenusurile cu zaharul si amidonul foarte bine pentru ca atfel se formeaza cocoloase la fierbere.Se pune peste o treime din laptele caldut si se amesteca bine,apoi se toarna peste restul de lapte si se lasa la fiert  amestecand continuu pana se formeaza crema  ,se adauga untul si esenta de vanilia.Daca am avea o pastaie de vanilie aceasta trebuie taiata in doua scoase semintele  si pusa la infuzat in lapte .

Se pune tarta la cuptor ,adaugand in ea boabe de fasole si orez pentru a se coace uniform ,pentru cca  20 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit  si dupa se adauga  crema de vanilie si frisca.