sâmbătă, 25 mai 2013




  RULADA CU CREME PATISSER  SI CREMA DE UNT 



                                                                       Ingrediente :
                                    Pentru foaie: 4 oua , 4 linguri de faina , 4 linguri de zahar  si o lingura de ulei
                                   Creme patisser : 375 ml lapte , 125 grame zahar , 2 linguri faina(amidon), 4 galbenusuri ,2 linguri unt  si esenta de vanilie
                                    Crema de unt : 3 albusuri , 155 zahar si inca 2 linguri , 60 ml apa,o lingurita otet,350 grame unt  cu grasime de 80% si esenta de vanilie

             Pentru foaie :se separa  albusurile de galbenusuri  .Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul apoi galbenusurile frecate cu ulei si faina in ploaie.
     Se pune in tava  la cuptor pentru 12  minute la 180 grade  .Se scoate pe un prosop umed si se ruleza .
             Crema patisser : se freaca galbenusurile si cu zaharul si faina pana se amesteca foarte bine .Laptele se pune la foc si se adauga peste el crema de galbenusuri amestecand continuu ,sa nu se lipeasca si se adauga esenta de vanilie .Se lasa la foc mic pana se ingroasa si se adauga untul,amestecandu-se pana se omogenizeaza.
        Crema de unt : se pune 155 zahar cu 60ml apa la fiert  ,dupa ce da  in clocot se introduce un termometru pentru bomboane  si se va opri focul in momentul cand temperatura amestecului este de 110 grade.    Intre timp se bat  albusuri spuma si se adauga cele  2 linguri de  zahar  si lingurita de otet.In bezeaua formata se adauga  siropul fierbinte de zahar  in fir subtire   ,amestecand continuu pana se incorporeaza.  Untul se  imparte  in doua si se adauga fiecare bucata pe rand amestecand pana fiecare bucata  este incoporata.Se lasa la frigider pentru 30 minute .

           Se desface rulada si se adauga crema  patisser si se ruleaza , se orneza cu crema de unt .