sâmbătă, 4 mai 2013



       COZONAC   IMPLETIT



                                                         
                                                              Ingrediente:
                                                               1 kg faina 
                                                     25 grame  drojdie proaspata 
                                                               400 ml lapte 
                                                              4 linguri zahar 
                                       2 lingurite amestec coaja  lamaie ,portocala si lime
                                                            100 grame unt 

                                    Pentru unplutura: 50 grame cacaua si 5 linguri de zahar  
                                                                   500 grame rahat 
                Se cerne faina  si facem maiaua. Pentru maia  se incalzeste putin laptele  si se adauga drojdia frecata cu zaharul  ,amestecul de coaja  lamaie , portocale si lime  si 2 linguri faina .
               Se lasa sa creasca putin ,dupa care se trece la framantat ,adaugand untul topit ,dar caldut peste aluat si se famanta pana nu se mai lipeste de mana.
            Se lasa la crescut  cca 1 ora . 
             Se imparte in doua  pentru doi cozonaci  si fiecare se imparte in doua. 
          Se pune prima foaie si se intinde uniform pe ea umplutura   in strat subtire si se ruleaza .  
           Se intinde si cea de a doua foaie si se pune rahatul taiat marunt ,se ruleaza si se impletesc amandoua.




Se lasa la crescut din nou pentru cca 15 minute ,se ung cu ou si se pune mac ,se baga la cuptor pentru cca 45 de minute la 180 grede