sâmbătă, 25 mai 2013



               COLET LA TAVA CU PIURE DE CARTOFI SI TELINA


                



                                                                             Ingrediente:
                                                                           6 bucati cotlet
                                                 condimente : o lingurita de oregano , o lingurita boia dulce , o lingurita  boia iute ,o lingurita zahar brun ,o lingurita  piper ,o lingurita  delicat si sare.
                                                                              5,6 fire usturoi
                                                      Pentru piure : 500 gr cartofi
                                                                              200 grame telina
                                                                     100 ml lapte si 2 linguri de unt


                            Se spala cotletele si se sterg cu un servetel pentru a indeparta surplusul de apa .
                      Se amesteca condimentele si se taie marunt usturoiul .Se condimenteaza cotletele cu amestecul de condimente  si se aseaza in tava .
                     Se da la cuptor pentru  50 minute , primele 35 minute acoperit cu o folie de aluminiu  la 200 grade si ultimele 15 minute,  se desface folia si se lasa focul la 180 grade.
 Pentru piure :se curata cartofi si telina si se pun la fiert toate in cuburi egale ca marime   cu laptele si 200 ml apa cu putina sare.
               

                           Cand s-au fiert se asezoneaza cu sare  si unt se se face o pasta .