Buna, sunt Florentina!!Sunt din Giurgiu si cea mai mare pasiune a mea este gatitul! Am creat acest blog sa va arat ca e tare simplu sa gatesti! Sper sa va placa!
vineri, 26 iulie 2013
VINETE UMPLUTE CU BRANZA SI SOS DE ROSII LA CUPTOR
Ceva bun si usor de gatit pentru cei care vor sa manance fara carne si pentru a profite de legumele de sezon.Vanata este leguma cel mai usor de pregatit ,pretandu-se a fi servita in orice mod de la salate la ghiveci sau mai nou ratatouille ,cu orice condimente .
Pentru acesta eu am folosit mai multe feluri de branza :feta ,telemea de vaca si branza dulce, se mai poate folosi si alte combinatii de branzeturi in functie de gust .
Ingrediente :
o vanata mare
100 gr branza feta
100 gr branza dulce
100 gr telemea de vaca
patrunjel
Sos de rosii : 5 rosii copte
4 catei de ustruroi
busuioc si nucsoara
Sa trecem la treaba: taiem vanata pe lungime in felii groase de 0,5 cm pe care le frigem pana se inmoie putin pentru a le putea modela .Se face crema de branza prin amestecarea tuturor branzeturilor si adaugarea in final a patrunjelului tocat marunt se gusta si se potriveste de sare .
Se pune o lingura de compozitie si se ruleaza .
Pentru sos : am tocat marunt rosiile (le-am dat prin blendar ca a fost mai repede si mai usor )le-am sotat intr-o tigaie cu o lingura de ulei , cand au mai scazut am adaugat catei de ustruroi zdrobiti , am mai lasat 5 minute si am condimentat cu sare ,nucsoara si busuioc.
Se toarna sosul peste vinetele umplute
Se rade branza sau cascacaval pe deasupra si se baga la cuptor
pentru cca 30 mninute la 200 grade.
Simplu si delicios...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu