Am dorit mereu sa fac un tort cu ciocolata ,choux al a crem si diplomat ,iar astazi pentru ca sunt in concediu am mai mult timp la dispozitie si este si un eveniment important am incercat . Eu personal am fost multumita de cum arata si de gust ,incercati si veniti cu note personale si trimiteti si mie fotografiile voastre.
Ingrediente choux :
200 ml apa
100 gr unt
7 1/2 linguri faina
4 oua
Se pune la fiert apa si untul ,iar cand untul s-a topit si apa clocoteste se ia de pe foc
si se pune dintr-o miscare faina.
Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se adauga
cate un ou,amestecand pana se incoporeaza si tot asa.
Se pune aluatul in pos si se formeaza mini choux care se baga la cuptor pentru cca 30 minute la 220 grade ,nu se deschide cuptorul in primele 15 minute.
Ingrediente blat de pandispan :
4 oua
5 linguri de faina
5 linguir de zahar
esenta de vanilie
praf de copt
si coaja rasa de lamaie ,portocala si lime
se aseaza in forma tapetata cu hartie de copt care merge la cuptor pentru cca 20 minute la 200 grade.
Se umplu choux cu ganas de ciocolata .
Ingrediente ganas de ciocolata :
250 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie cu 52%cacauo
Se pune frisca intr-un vas pe foc ,ciocolata se rupe bucati si cand frisca s-a incalzit bine se ia de pe foc si se adauga ciocolata ,amestecand continuu pana la omogenizare .Se pune pentru 15min la rece si se amesteca bine cu blenderul pana se schimba la culoare si devine ca o spuma.
Blatul de tort se taie in doua ,prima parte se pune intr-o forma si se pune peste jumatate din crema de ciocolata ,apoi se adauga chourile umplute.Se face si crema diplomat si se toarna peste chouri si pe blatul doi se pune crema ramasa de ciocolata si se pune deasupra.Se pune la frigider pentru 2 ore .
Ingrediente crema diplomat :
200 ml lapte
250 ml frisca lichida
3 galbenusuri
4 linguri de zahar
un pliculet de gelatina
Se pune gelatina in 100 ml apa rece . Se freaca ouale cu zaharul pe bain marie pana se ingroasa , se toarna laptele si frisca si se pune pentru 10 minute pe foc , dupa care se adauga gelatina inmuiata si se pune la racit ,cand s-a mai racit se toarna peste blat si chouri.
Se scoate din forma si se orneaza cu frisca.
Bun si delicios....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu