duminică, 31 martie 2013




        TARTA  CU  DOVLEAC 



     Ingrediente:


 Pentru foaia de placinta:
 - 250 gr faina 
-125 gr  unt 
- un ou
Umplutura :
- dovleac si zahar 


        Se amesteca untul cu faina  intr-un blendar si la sfarsit se adauga galbenusul.Coca rezultata se pune in  folie alimentara si se baga la frigider pentru cca 30 de minute  si se imparte in doua.
   Se intinde o foaie  si se pune in forma de tarta ,se inteapa cu o furculita  fundul tartei  si se adauga dovleacul dat prin razatoare si calit cu zahar .
 Se intinde cea de a doua foaie  si se pune peste umplutura ,se face un model pe margine ,ce sigileaza marginile si se face cu cutitul cateva crestaturi in mijloc pentru evacuarea aburului ce se va forma in interiorul tartei la coacere..Pentru a arata mai frumos am decupat cateva frunze din aluat si le-am asezat in mijloc . Am uns totul cu albusul  batut si l-am dat la cuptor pentru cca 40 min la 180  grade.