Ieri baieti au fost la scoici si recolta a fost foarte bogata asa ca ne-am gandit sa le gatim in trei feluri si uite ce a iesit.
FELUL I CHIFTELE
Ingrediente :
scoici
3 cepe
o capatana de ustruroi
3 oua
sare ,piper , nucsoara si patrunjel
Se dau prin masina de tocat ingredientele ,se pun ouaule si se condimenteaza.
Se fac bile care se dau prin faina,se aplatizeaza si se prajesc rapid in ulei .
Simplu si delicios...
FELUL II TOCANA
Ingredinte :
scoici
4 cepe
6 rosii
un ardei
sare ,piper , boia dulce de ardei si nucsoara
patrunjel
Se taie scoicile tot julien
si se adauga peste ceapa siardeiul inabusit.
Se curata rosiile de coaja si se dau prin blendar si se adauga peste scoici , se acopera se lasa la fiert cca 15 minute si se condimenteaza .
Gata si al doilea fel.Simplu si delicios ...
FELUL III -SCOICI LA TIGAIE IN USTUROI
Ingrediente :
scoici
4 catei de usturoi
si optional iaurt
Se trag la tigaie scoicile cu o lingura de ulei de masline si se scot in mujdeiul de usturoi .
Si mai simplu...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu