duminică, 9 martie 2014

PRAJITURA CU MANGO SI MASCARPONE


         Aceasta reteta participa la provocarea " BUCATAR CURAJOS " lansata de AMA IN BUCATARIE .Gazda lunii MARTIE 2014 pentru reteta dulce  este GETA  CIPAIANU  ce ne-a propus aceasta minunata reteta .Este foarte gustoasa.Dar am facut- o putin invers..


                                                                     INGREDIENTE :
                                                                   Pentru blat :  
                                                 3 oua ,4 linguri de zahar ,2 linguri de ulei  si 4 linguri de faina
                                                                Pentru jeleul de mango:
                                                                un mango 
                                                              4 linguri de zahar 
                                                                100 ml apa 
                                                               un plic gelatina 
                                              Crema de mascarpone : 250 ml frisca lichida  si 250 gr mascarpone  si pentru decor  nuci caramelizate
                            Se separat albusurile si se bat spuma cu zaharul  se adauga uleiul si faina  se aseaza in tava si se da la cuptor pentru cca 15 minute.


                               Mango se taie in bucati mici si se adauga in siropul de zahar  care se lasa pe foc cca 5 minute apoi se  da pin blendar se raceste putin si se adauga gelatina inmuiata.Se intinde peste blat si se lasa la rece pana se inchega .

Separat se face crema de mascarpone , se bate frisca si se adauga treptat mascarpone . Se intinde  peste jeleul de mango si se decoreaza cu nuci caramelizate .

                                 Chiar daca am schimbat ordinea ,prajitura are acelasi gust ,nu stiu daca  arata bine ,dar este fffffffffffffff.buna si racoritoare.

                                                            Simplu si delicios...