TOCHITURA MUNTENEASCA
organe de porc ( o inima de porc , 3 rinichi si 200 grame ficat)
200 grame pulpa de porc
2 linguri bulion
un carnat picant
3 cepe si o capatana de usturoi
piper , foi de dafin , sare ,piper si boia dulce
mamaliga :100 grame malai , 200 ml apa si 100 grame branza grasa
si cate un ou ochi romanesc pentru fiecare portie
Se curata , se spala organele si se taie in cubulete .
Se caleste ceapa taiata solzisori in 3 linguri ulei si cand se caramelizeaza se adauga organele taiate , carnea si carnatul tocat marunt .Se vor cali pana isi schimba culoarea .Se adauga 200 ml apa si se lasa la fiert la foc mic cca 40 minute .Se adauga bulionul , condimentele si usturoiul tocat se mai lasa la fiert inca 15 minute .
Intre timp se va face mamaliga cu apa ,malai si putina sare ,iar cand este aproape gata se adauga branza ,amestecandu-se energic pana la topire si omogenizare.Se pune in forme rotunde in mijlocul farfuriei si se lasa putin sa se raceasca ,adaugandu-se pe langa tocanita si deasupra se pune oul posat si verdeata tocata marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu