COZONAC IMPLETIT
Ingrediente:
1 kg faina
25 grame drojdie proaspata
400 ml lapte
4 linguri zahar
2 lingurite amestec coaja lamaie ,portocala si lime
100 grame unt
Pentru unplutura: 50 grame cacaua si 5 linguri de zahar
500 grame rahat
Se cerne faina si facem maiaua. Pentru maia se incalzeste putin laptele si se adauga drojdia frecata cu zaharul ,amestecul de coaja lamaie , portocale si lime si 2 linguri faina .
Se lasa sa creasca putin ,dupa care se trece la framantat ,adaugand untul topit ,dar caldut peste aluat si se famanta pana nu se mai lipeste de mana.
Se lasa la crescut cca 1 ora .
Se imparte in doua pentru doi cozonaci si fiecare se imparte in doua.
Se pune prima foaie si se intinde uniform pe ea umplutura in strat subtire si se ruleaza .
Se intinde si cea de a doua foaie si se pune rahatul taiat marunt ,se ruleaza si se impletesc amandoua.
Se lasa la crescut din nou pentru cca 15 minute ,se ung cu ou si se pune mac ,se baga la cuptor pentru cca 45 de minute la 180 grede
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu