COLET LA TAVA CU PIURE DE CARTOFI SI TELINA
Ingrediente:
6 bucati cotlet
condimente : o lingurita de oregano , o lingurita boia dulce , o lingurita boia iute ,o lingurita zahar brun ,o lingurita piper ,o lingurita delicat si sare.
5,6 fire usturoi
Pentru piure : 500 gr cartofi
200 grame telina
100 ml lapte si 2 linguri de unt
Se spala cotletele si se sterg cu un servetel pentru a indeparta surplusul de apa .
Se amesteca condimentele si se taie marunt usturoiul .Se condimenteaza cotletele cu amestecul de condimente si se aseaza in tava .
Se da la cuptor pentru 50 minute , primele 35 minute acoperit cu o folie de aluminiu la 200 grade si ultimele 15 minute, se desface folia si se lasa focul la 180 grade.
Pentru piure :se curata cartofi si telina si se pun la fiert toate in cuburi egale ca marime cu laptele si 200 ml apa cu putina sare.
Cand s-au fiert se asezoneaza cu sare si unt se se face o pasta .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu