o paine (daca se poate de vatra )de doua zile
3 oua
esenta vanilie si un pliculet zahar vanilinat
1 l lapte
6 linguri zahar +2 linguri pentru caramelizat
250 gr margarina sau 200 gr unt
200 gr stafide
Se taie painea in felii si apoi in baghete de 4-5 cm si se aseaza frumos in tava
se pune 150 gr margarina sau unt taiat cubulete printre bucatile de paine .
Se pune zaharul 2 linguri la caramelizat ,intre timp in laptele caldut se adauga
stafidele sa se hidrateze.Cand zaharul s-a caramelizat se adauga 100 gr margarina ,amestecand pana la topirea acestuia si se toarna peste 200 ml lapte .Se adauga cele 6 linguri de zahar si se lasa la fiert pana se topeste caramelul, se raceste .
Dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale ,laptele si se toarna peste paine
se da la cuptor pentru cca 30 minute la 220 grade
si asta-i tot....
Simplu si delicios...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu