luni, 3 februarie 2014

BACLAVA

        Pentru mine baclava este o aminitre frumoasa a anilor de facultate ,cand in pauze sau dupa orele de curs mergeam cu prietenele in Piata 1 Mai si langa piata la etaj era o cofetarie cu prajituri delicioase, dar prajitura pentru care noi facem drumul era  baclavaua . Pana acum nu am incercat sa fac nicioadata ,dar azi pentru ca sunt in concediu si sunt relaxata, sunt dispusa sa incerc...


                                                              Ingrediente:
                                                               300 gr nuci 
                                                            un pachet foi de placinta 
                                               o sticluta esenta vanilie si doua pliculete zahar vanilinat
                                                             200 gr margarina 
                                                             400 ml apa 
                                                             300 gr zahar 
                               Se topeste margarina si se toaca nucile .Se unge tava  si se pun doua  foi de placinta unse cu margarina si apoi nucile si tot asa pana se finalizeaza nucile.
                                    Cu un cutit bine ascutit se formeza patratele 
                                    si se da la cuptor la 220 grade pentru cca 15 minute 
                              intre timp se pune apa cu zaharul pe foc si se fierbe pana se face un sirop 
                                  Dupa 15 minute se scoate tava si se adauga siropul  in care am amestecat esenta de vanilie  si se mai lasa cca 5 minute in cuptor.
                            Este foarte buna sa fie consumata a doua zi ,dar cine mai are rabdare.

                                                           Simplu si delicios...