TORT CU FLORI
Este prima data cand fac un tort cu pasta de zahar si sunt multumita ...
Ingrediente :
Pasta de zahar am facut-o conform instructiunilor de pe blogul Angel's cake si ii multumesc .
Sunt necesare : 700 grame zahar pudra din comert
55 grame ulei de palmier
60 grame apa
5 grame gelatina
2 linguri de miere si colorant
Blat : 6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri faina
un praf de copt si 30 grame cacaoua
Crema 1 - ganaj de ciocolata alba:100 grame ciocolata alba
100 ml frisca lichida
30 grame unt
Crema 2- crema patisser 375 ml lapte
2 linguri amidon
4 galbenusuri
2 linguri de unt
5 linguri de zahar si o jumatate de pastaie de tonca
si 200 ml frisca pentru ornat .
Se face blatul de pandispan si se taie in trei .
Se face de seara pasta de zahar . se sigileaza bine si se baga la frigider .
Se scoate din frigider cu 20 minute inainte de folosire , se lasa sa se inmoaie ,se framanta pana devine ca o plastelina si se decupeaza ce doriti .
Crema 1 - se pune frisca pe foc si se lasa sa se incalzeasca foarte bine ,se opreste focul si se adauga ciocolata maruntita se amesteca pana se omogenizeaza si se adauga untul ,iar asta este tot.
Crema 2 - se pune lapte la infuzat la foc mic cu pastaia de tonca si intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul si amidonul ,se adauga peste laptele caldut si se pune pe foc amestecand continuu pana cand s-a ingrosat si se adauga untul .
Se insiropeaza putin blaturile si se pun cremele .Se imbraca in frisca si apoi se pune foaia .
Se taie surplusul si se orneaza dupa imaginatie . La noi nu a fost o problema
fiica mea are din plin
imaginatie .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu