PIEPT DE PUI LA CUPTOR SI CRUMBELS CU PIURE DE CARTOFI ,CARTOFI DULCI SI MORCOVI
La Academia lui Horia am invatat sa facem crumbels sarat ,o garnitura foarte buna la orice . Crumbels domnului Horia era cu caju si doar cu piure de cartofi dulci ,dar eu am modificat si am pus cartofi obisnuiti si morcov . A fost foarte bun.
Ingrediente:
Pentru pierpt de pui la cuptor : 2 bucati piept de pui
sare ,piper si doi catei de usturoi
Pentru piure : un cartof dulce (400 grame )
cartofi obisnuiti (300 grame)
un morcov
2 fire de praz
2 linguri de unt
100 ml smantana de gatit
2 catei de usturoi
sare piper
Crumbels : 400 grame mix de alune
o felie de paine
100 grame cascaval
patrunjel
100 grame unt
2 catei de usturoi
sare piper
Pieptul de pui se condimenteaza si se pun la cuptor cu usturoiul tocat pentru 30 minute .
Cartofi si morcovi se pun la fiert cu putina sare.Se toaca prazul marunt , se caleste in unt si se adauga peste cartofi fierti ,se adauga smantana ,sare piperul si nucsoara daca aveti si se paseza .Se unge o tava cu unt si se pune piureul si se baga la cuptor pentru 15 minute .
Intre timp face crumbels ,se pun ingredientele in blendar si se mixeaza .Se scoate piureul
din cuptor dupa cele 15 minute si se adauga amestecul si se mai baga la cupot pentru alte 15 minute si am terminat .Simplu si delicios....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu