COZONAC CU NUCA
Ingrediente :
800 grame faina
3 oua
300 ml lapte
25 grame drojdie proaspata
6 linguri zahar
150 grame unt sau margarina
Pentru umplutura:
200 grame nuca
100 grame zahat ( 3 linguri pline)
350 grame unt
laptele
zaharul ,untul si zaharul vanilat
framanta aluatul si se pune la dospit .
Pentru umplutura se freaca untul cu zaharul .
Se toaca marunt nuca.
Dupa ce s-a dospit ,
se imparte aluatul in doua
si se intinde bine fiecare parte
se unge cu untul frecat cu zahar
peste tot
si se presara nuca maruntita
se ruleaza si se taie in bucati de 6-7 cm ,care se pun in tava
care se unge cu unt si se presara faina
Se baga la cuptor pentru cca 60 minute la 180 grade
Si aici este cel mai dragut critic culinar care a spus ca nu a mai mancat niciodata un cozonac asa bun ...
Simplu si delicios...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu