TORT CU CREMA DE CIOCOLATA SI FRISCA
Ingrediente :
BLAT
14 oua
14 linguri zahar
14 linguri faina
un pachet praf de copt
esenta de vanilie
2 linguri de ulei
CREMA 1
o cutie de 700 gr crema ciocolata
250 ml frisca lichida
CREMA 2
250 ml frisca lichida
coloranti alimentari :rosu,galben,albastru si alte culori
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri cu foarte mare grija ,mama m-a invatat un secret pentru reusita blatului si anume sa nu cada galbenus in albus intrucat nu se va mai face spuma . Se bat albusurile spuma se adauga zaharul ,se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. se adauga esentele. Se introduce la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(nu riscam sa se lipeasca) .
Crema 1 Se amesteca frisca lichida cu crema de ciocolata , pana se obtine o pasta consistenta,cu acesta crema se va umple blatul care a fost taiat in trei parti si insiropat.
Siropul :750 ml apa ;5 linguri de zahar se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul ,se lasa la racit si se adauga esenta de rom .
Crema 2 Frisca se imparte in 3 parti egale se bate si la fiecare se adaug coloranti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu