sâmbătă, 26 iulie 2014

NEGRESA CU MERISOARE,MASCARPONE SI PARFUM DE MENTA



        Pentru reteta dulce Monica ne-a propus Negresa cu merisoare, mascarpone si parfum de menta , delicoasa .....





Ingrediente pentru blat:
250 gr  margarina
150 gr merisoare
200 gr zahar
50 gr cacao
150 gr mascarpone
3 oua
1 plic  vanilie
150 gr faina
1 praf de sare



Ingrediente pentru crema:

100 gr zahar pudra (vanilat)
1 pliculet gelatina
350 gr mascarpone


Ingrediente pentru glazura:
200 gr ciocolata (cu menta am folosit eu)
100 ml frisca lichida
50 gr unt
1 lingurita esenta de menta.

                       BLAT:
                   Topim untul la baie de aburi, apoi amestecam cu zaharul si cacaoa. Adaugam apoi cele 150gr mascarpone, ouale, vanilia, merisoarele si la final cernem faina si sarea. Daca doriti mai puteti adauga si in blat ciocolata.
Turnam compozitia in tava (eu am folosit una dreptunghiulara), nivelam cu spatula si dam la cuptorul incins din timp,  40-45 de minute sau pana trece sfantul test al scobitorii.
Lasam blatul 5 minute in tava, sa se racoreasca, dupa care il scoatem si-l lasam la racit complet (2-3 ore). Netx time, cand voi face prajitura, voi insiropa putin blatul, ca a iesit cam "dens" de data asta.


                 CREMA:
      Punem 50 ml apa peste gelatina si le lasam 10 minute. Intre timp ne ocupam de mascarpone, pe care il amestecam cu zaharul pudra, cu mixerul /sau cu manuta la viteza medie, pana zaharul pudra este complet topit. Topim apoi gelatina la baie de aburi, dupa care o punem peste crema de mascarpone, amestecam bine.
   Turnam crema peste blat si dam la rece, din nou, pentru 2-3 ore.



                    GLAZURA:
Rupem ciocolata marunt si o punem intr-un vas mare. Separat, intr-o cracticioara, punem frisca  , se pune  pe foc si se  aduce la punctul de fierbere, apoi se toarna peste ciocolata si unt. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine bine pana toata ciocolata e topita si avem o crema lucioasa. Turnam crema de ciocolata peste crema de mascarpone, nivelam bine cu spatula si dam din nou la rece, minim 2 ore.








                                                                Simplu si delicios...