Nu am mai facut de mult paste de casa si cum astazi aveam mancare si alta treaba nu aveam dupa atatea zile libere ,m-am gandit ca as putea incerca.Dupa o privire in frigider am hotarat ca vom face un sos bolognez dar cu multe legume si taliatele.
Ingrediente :
Pentru paste : un ou
100 gr faina
sare si putin ulei de masline
Pentru sos : 4 cepe , un dovlecel , ardei gras rosu si galben
4 catei de usturoi , 300 gr carne tocata amestec ( vita si porc )
chimion , oregano , turmeric si boia dulce afumata si 500 ml suc de rosii
Faina cernuta se pune pe masa de lucru si se formeaza in mijloc o adancitura
unde se sparge oul si se condimenteaza cu sare si ulei de masline
se framanta usor pana se formeaza un aluat elastic ,care se imbraca in folie alimentara si se da la frigider sa se odihneasca pentru cca 30 minute.
Legumele se taie marunt si se calesc cu o lingura de ulei de masline
Carnea tocata se trage la tigaie pana se desface si se condimentaza cu sare ,piper ,turmeric , chimion ,oregano si boia dulce afumata si la sfarsit se adauga usturoiul tocat .
Dupa ce legumele s-au imnuiat se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert la foc domol 10 minute ,dupa care adaugam carnea condimentata si le lasam sa fiarba impreuna.
Se intinde foaia cat mai subtire si se pudreaza din belsug cu faina sa nu se lipeasca
se ruleaza
si se taie in fasii de cca 1 cm grosime
care se fierb in apa clocotita pana se ridica deasupra si se pun peste sosul fierbinte .
Si bineinteles se adauga patrunjel tocat .
Simplu si delicos ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu