Buna, sunt Florentina!!Sunt din Giurgiu si cea mai mare pasiune a mea este gatitul! Am creat acest blog sa va arat ca e tare simplu sa gatesti! Sper sa va placa!
duminică, 31 martie 2013
TARTA CU DOVLEAC
Ingrediente:
Pentru foaia de placinta:
- 250 gr faina
-125 gr unt
- un ou
Umplutura :
- dovleac si zahar
Se amesteca untul cu faina intr-un blendar si la sfarsit se adauga galbenusul.Coca rezultata se pune in folie alimentara si se baga la frigider pentru cca 30 de minute si se imparte in doua.
Se intinde o foaie si se pune in forma de tarta ,se inteapa cu o furculita fundul tartei si se adauga dovleacul dat prin razatoare si calit cu zahar .
Se intinde cea de a doua foaie si se pune peste umplutura ,se face un model pe margine ,ce sigileaza marginile si se face cu cutitul cateva crestaturi in mijloc pentru evacuarea aburului ce se va forma in interiorul tartei la coacere..Pentru a arata mai frumos am decupat cateva frunze din aluat si le-am asezat in mijloc . Am uns totul cu albusul batut si l-am dat la cuptor pentru cca 40 min la 180 grade.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu