Buna, sunt Florentina!!Sunt din Giurgiu si cea mai mare pasiune a mea este gatitul! Am creat acest blog sa va arat ca e tare simplu sa gatesti! Sper sa va placa!
duminică, 9 martie 2014
duminică, 23 februarie 2014
FURSECURI CU CIOCOLATA
Un desert usor , care arata foarte bine....
Ingrediente pentru 80 buc
5 oua
o cana zahar
o cana ulei
un plic de amoniac
22 linguri de faina
esenta vanilie si 2 plicuri zahar vanilinat
400 gr ciocolata si 50 ml lapte
Se bat ouale cu zaharul se adauga treptat uleiul se adauga faina si esenta si amoniacul stins in putin otet.Se pune cu lingura in forme si se da la cuptor la 220 grade pentru cca 15 minute.
Ciocolata se topeste pe bain marie cu laptele si fursecurile se trec prin ea, se poate da si prin alune tocate .
Ingrediente pentru 80 buc
5 oua
o cana zahar
o cana ulei
un plic de amoniac
22 linguri de faina
esenta vanilie si 2 plicuri zahar vanilinat
400 gr ciocolata si 50 ml lapte
Se bat ouale cu zaharul se adauga treptat uleiul se adauga faina si esenta si amoniacul stins in putin otet.Se pune cu lingura in forme si se da la cuptor la 220 grade pentru cca 15 minute.
Ciocolata se topeste pe bain marie cu laptele si fursecurile se trec prin ea, se poate da si prin alune tocate .
Simplu si delicios....

miercuri, 5 februarie 2014
BUDINCA CU PAINE SI UNT
o paine (daca se poate de vatra )de doua zile
3 oua
esenta vanilie si un pliculet zahar vanilinat
1 l lapte
6 linguri zahar +2 linguri pentru caramelizat
250 gr margarina sau 200 gr unt
200 gr stafide
Se taie painea in felii si apoi in baghete de 4-5 cm si se aseaza frumos in tava
se pune 150 gr margarina sau unt taiat cubulete printre bucatile de paine .
Se pune zaharul 2 linguri la caramelizat ,intre timp in laptele caldut se adauga
stafidele sa se hidrateze.Cand zaharul s-a caramelizat se adauga 100 gr margarina ,amestecand pana la topirea acestuia si se toarna peste 200 ml lapte .Se adauga cele 6 linguri de zahar si se lasa la fiert pana se topeste caramelul, se raceste .
Dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale ,laptele si se toarna peste paine
se da la cuptor pentru cca 30 minute la 220 grade
si asta-i tot....
Simplu si delicios...
luni, 3 februarie 2014
BACLAVA
Pentru mine baclava este o aminitre frumoasa a anilor de facultate ,cand in pauze sau dupa orele de curs mergeam cu prietenele in Piata 1 Mai si langa piata la etaj era o cofetarie cu prajituri delicioase, dar prajitura pentru care noi facem drumul era baclavaua . Pana acum nu am incercat sa fac nicioadata ,dar azi pentru ca sunt in concediu si sunt relaxata, sunt dispusa sa incerc...
Ingrediente:
300 gr nuci
un pachet foi de placinta
o sticluta esenta vanilie si doua pliculete zahar vanilinat
200 gr margarina
400 ml apa
300 gr zahar
Se topeste margarina si se toaca nucile .Se unge tava si se pun doua foi de placinta unse cu margarina si apoi nucile si tot asa pana se finalizeaza nucile.
Cu un cutit bine ascutit se formeza patratele
si se da la cuptor la 220 grade pentru cca 15 minute
intre timp se pune apa cu zaharul pe foc si se fierbe pana se face un sirop
Dupa 15 minute se scoate tava si se adauga siropul in care am amestecat esenta de vanilie si se mai lasa cca 5 minute in cuptor.
Este foarte buna sa fie consumata a doua zi ,dar cine mai are rabdare.
Simplu si delicios...
Ingrediente:
300 gr nuci
un pachet foi de placinta
o sticluta esenta vanilie si doua pliculete zahar vanilinat
200 gr margarina
400 ml apa
300 gr zahar
Se topeste margarina si se toaca nucile .Se unge tava si se pun doua foi de placinta unse cu margarina si apoi nucile si tot asa pana se finalizeaza nucile.
Cu un cutit bine ascutit se formeza patratele
si se da la cuptor la 220 grade pentru cca 15 minute
intre timp se pune apa cu zaharul pe foc si se fierbe pana se face un sirop
Dupa 15 minute se scoate tava si se adauga siropul in care am amestecat esenta de vanilie si se mai lasa cca 5 minute in cuptor.
Este foarte buna sa fie consumata a doua zi ,dar cine mai are rabdare.
Simplu si delicios...
duminică, 26 ianuarie 2014
PLACINTA CU BRANZA SARATA
Iubesc placintele si din acesta cauza sunt mereu in cautarea retetei perfecte de foi pentru placinta ,acesta reteta este minunata si doresc sa o impartasesc si voua cei ce cititi acest blog si va multumesc.
Ingrediente:
2 oua
160 gr iaurt
14 linguri de ulei
30 gr drojdie
1kg faina
Din oua ,drojdie ,iaurt si 7 linguri de ulei se face un aluat nu prea tare
7 linguri de ulei se amesteca intr-un bol cu 4 linguri de faina
Din aluat se intinde o foaie care o ungem cu compozitia de ulei cu faina
o rulam si o lasam 15 minute la temperatura camerei
se intinde si se poate umple cu orice doriti ,
eu am dorit sa fie cu branza sarata.
Simplu si delicios....
TOCANA CU FILE DE PESTE
Dupa porc si sarbatorii o tocana usoara de peste este ideala.
Ingrediente pentru 4 portii :
se inabusa ceapa si morcovele intr-o lingura de ulei
impreuna cu condimentele ,sarea si sucul de rosii
cand s-au inmuiat se adauga pestele si se acopera cu un capac , se lasa
la foc mic cca 15 minute si este gata .
Ingrediente pentru 4 portii :
1 kg file de peste
4cepe
un morcov
ardei grad
300 ml suc de rosii
o lingurita boia iute
piper , nucsoara si oregano
Se toaca ceapa si morcovele julien
se taie pestele in bucati de 3-4 cmse inabusa ceapa si morcovele intr-o lingura de ulei
impreuna cu condimentele ,sarea si sucul de rosii
cand s-au inmuiat se adauga pestele si se acopera cu un capac , se lasa
la foc mic cca 15 minute si este gata .
Simplu si delicios...
joi, 23 ianuarie 2014
TURTA DULCE
Ce poate fi mai bun decat turta dulce de casa,un desert usor de facut si ieftin.
Ingrediente:
un ou si un albus
500 gr faina
125 ml apa
50 gr unt topit
o lingurita scortisoara
o lingurita nucsoara
o lingura de zahar si 260 gr zahar
o lingurita bicarbonat de sodiu
3 linguri zahar pudra
O lingura de zahar se caramelizeaza si se stinge cu 125 ml apa
dupa care se adauga 260 gr zahar , scortisoara si nucsoara ,dupa s-a dizolva zaharul se ia de pe foc si se adauga 150 gr faina si se amesteca bine cu un tel
sa nu formeze cocoloase
se lasa la racit si se amesteca cu restul de faina .
Se fac gogosi de marimea unei nuci si se baga la cuptor la 200 grade pentru 15-20 minute.
Se bate albusul bine cu 3 linguri de zahar pudra si se da prin el turta dulce fierbinte.
Ingrediente:
un ou si un albus
500 gr faina
125 ml apa
50 gr unt topit
o lingurita scortisoara
o lingurita nucsoara
o lingura de zahar si 260 gr zahar
o lingurita bicarbonat de sodiu
3 linguri zahar pudra
O lingura de zahar se caramelizeaza si se stinge cu 125 ml apa
dupa care se adauga 260 gr zahar , scortisoara si nucsoara ,dupa s-a dizolva zaharul se ia de pe foc si se adauga 150 gr faina si se amesteca bine cu un tel
sa nu formeze cocoloase
se lasa la racit si se amesteca cu restul de faina .
Se fac gogosi de marimea unei nuci si se baga la cuptor la 200 grade pentru 15-20 minute.
Se bate albusul bine cu 3 linguri de zahar pudra si se da prin el turta dulce fierbinte.
Simplu si delicios....
Abonați-vă la:
Postări (Atom)