Foietajul este cel mai miraculos aluat ,merge in orice combinatie ,de la dulce la sarat ...
Pachetelele pot fi umplute cu orice .Aluatul este cumparat ,pentru ca am realizat ca este mai ieftin si cu siguranta nu vom avea probleme cu el,reusita este sigura .
Simplu si delicios...
Buna, sunt Florentina!!Sunt din Giurgiu si cea mai mare pasiune a mea este gatitul! Am creat acest blog sa va arat ca e tare simplu sa gatesti! Sper sa va placa!
marți, 25 martie 2014
PRAJITURA ''ALBA CA ZAPADA ''
Alt desert care imi aminteste de copilarie, simpla si extraodinara alba ca zapada...
Ingrediente :
Foi : un ou
10 linguri ulei
10 linguri lapte
un plic amoniac stins cu otet
3 linguri de zahar
faina cat cuprinde
Crema : 1 litru lapte
8 linguri de gris
10 linguri de zahar
coaja si zeama de la o lamaie
200 gr margarina (unt)
Se amesteca ingredintele umede si se face un aluat usor .
Se impart in trei si se fac foi care se coc pe fundul tavi ,trebuie sa avem grija ,deoarece se coc foarte repede.
Crema : se pune laptele la fiert cu zaharul ,se adauga grisul si se fierbe pana se ingroasa.Se da la racit . Se freaca margarina cu zeama de lamaie si coaja de lamaie si se adauga trepat in grisul racit .
Se pune pe foi si se da la racit, este mai buna a doua zi dupa ce se inmoie foile.
Ingrediente :
Foi : un ou
10 linguri ulei
10 linguri lapte
un plic amoniac stins cu otet
3 linguri de zahar
faina cat cuprinde
Crema : 1 litru lapte
8 linguri de gris
10 linguri de zahar
coaja si zeama de la o lamaie
200 gr margarina (unt)
Se amesteca ingredintele umede si se face un aluat usor .
Se impart in trei si se fac foi care se coc pe fundul tavi ,trebuie sa avem grija ,deoarece se coc foarte repede.
Crema : se pune laptele la fiert cu zaharul ,se adauga grisul si se fierbe pana se ingroasa.Se da la racit . Se freaca margarina cu zeama de lamaie si coaja de lamaie si se adauga trepat in grisul racit .
Se pune pe foi si se da la racit, este mai buna a doua zi dupa ce se inmoie foile.
Simplu si delicios...
LIMBA CU MASLINE
Cand eram mici printre mancarurile noastra preferate era si limba cu masline ,iar mamei intotdeauna ii iesea delicioasa...
Ingrediente pentru 4 portii :
0,80 kg limba de porc
200 gr masline
o ceapa mare
doua fire de praz
o conserva mica de sos de rosii
sare ,piper ,dafin ,nucsoara
Se pune la fiert limba,pana se desface cu usurinta pielita alba ce o imbraca se taie in bucati potrivite . Se toaca marunt ceapa si prazul si se caleste cu o lingura de ulei ,se stinge cu sosul de rosii.Maslinele se fierb cca 10 min se scurg si se pun peste sosul de rosii care a fost aromat cu sare ,piper ,nucsoara si foaie de dafin si a fost adaugata limba taiata .Se mai fierbe la foc domol 10 minute.
Simplu si delicios....
duminică, 9 martie 2014
QUICHE CU PUI SI CIUPERCI
Usor de facut ,foarte gustos in orice varianta , fara un cost prea mare ...
Ingrediente :
Tarta: 250 gr faina
125 gr unt , margarina
un galbenus si putina apa cat sa lege aluatul
Umplutura : 3 oua ,o pulpa pui , 3 ciuperci , o ceapa mare
500 ml smantana de gatit, nucsoara , sare ,piper
o lingura de amidon,100 gr cascaval sau branza veche
Se face un aluat din unt rece si faina ,dupa omogenizarea untului cu
faina, se adauga galbenusul si apa pana se formeaza un aluat . Aluatul se pune la frigider pentru 15 minute.
Se intinde si se pune in tava de tarta
se inteapa foaie si se pune o greutate peste ea ca sa cresca uniform .
Se baga la cuptor pentru 15 minute la 180 grade . Se scoate din cuptor si
se indeparteaza greutatea
si se mai baga pentru 5 minute sa se usuce putin .
Se fierbe pulpa de pui ,se dezoseaza si se toaca marunt .
Se bat ouale , se taie ceapa si ciupercile julien, se soteaza si se aseaza pe tarta coapta .
Puiul condimentat cu sare , piper si nucsoara se aseza si el in tarta
FRIPTURA DE PORC CU SOS SI PIURE CREMOS
Ultima bucata de porc de la Craciun,ce puteam sa fac mai bun din ea decat traditionalul si bine cunoscutul sos cu piure....
500 gr spata de porc
o capatana usturoi
200 ml suc de rosii
200 ml apa sau supa de carne
piper , foi de dafin si oregano
Pentru piure: 6 cartofi , 200 ml lapte ,100 gr unt ,nucsoara si sare
Se taie carnea in cubulete se inabusa ,se adauga usturoiul si se lasa putin ,dupa care se adauga sosul de rosii si apa si se lasa la foc mic cca 30 minute .
Cartofi se fierb in coaja , se curata si se amesteca cu untul ,sarea si se subtiaza cu lapte , se condiemteaza cu nucsoara.
PRAJITURA CU MANGO SI MASCARPONE
Aceasta reteta participa la provocarea " BUCATAR CURAJOS " lansata de AMA IN BUCATARIE .Gazda lunii MARTIE 2014 pentru reteta dulce este GETA CIPAIANU ce ne-a propus aceasta minunata reteta .Este foarte gustoasa.Dar am facut- o putin invers..
Pentru blat :
3 oua ,4 linguri de zahar ,2 linguri de ulei si 4 linguri de faina
Pentru jeleul de mango:
un mango
4 linguri de zahar
100 ml apa
un plic gelatina
Crema de mascarpone : 250 ml frisca lichida si 250 gr mascarpone si pentru decor nuci caramelizate
Se separat albusurile si se bat spuma cu zaharul se adauga uleiul si faina se aseaza in tava si se da la cuptor pentru cca 15 minute.
Separat se face crema de mascarpone , se bate frisca si se adauga treptat mascarpone . Se intinde peste jeleul de mango si se decoreaza cu nuci caramelizate .
Chiar daca am schimbat ordinea ,prajitura are acelasi gust ,nu stiu daca arata bine ,dar este fffffffffffffff.buna si racoritoare.
Simplu si delicios...
APERITIV CU MORCOVI
Aceasta reteta participa la provocarea " BUCATAR CURAJOS " lansata de AMA IN BUCATARIE .Gazda lunii MARTIE 2014 pentru reteta sarata este RAMONA PINTEA ce ne-a propus aceasta minunata reteta .Este foarte gustoasa.
INGREDIENTE
-morcovi
-usturoi
-patrunjel
-telina sau coriandru
-ulei de masline
-otet
-sare si piper
Morcovii se curata si se taie rondele mai groase, se fierb in apa cu putina sare ,cca 10 minute.Se stercoara.Dupa ce s-au racit ,se taie usturoi marunt peste ei,sare,piper,patrunjelul si telina sau coriandru tocata marunt ,ulei de masline si otet dupa gust. Se serveste pe paine prajita ,fie unsa cu unt sau pateu.
Simplu si delicios...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)