De Craciun si Pasti, cozonacii sunt la mare cautare ,am incercat foarte multe retete ,dar asta este cea mai simpla si cu ea nu dai gres niciodata.
Ingrediente :
1 kg de faina
100 gr margarina
300 ml lapte caldut
30 gr drojdie
putina sare
coaja rasa de lamaie si portocala
4 linguri de zahar
Crema de nuca :300 gr nuca
3 linguri de zahar
50 ml lapte
o lingurita cacao
si 200 gr rahat
Faina se aduce de seara in bucatarie si se aseaza intr-un loc cald,laptele se incalzeste putin
se adauga zaharul si la sfarsit se adauga drojdia si doua linguri de faina si se lasa la dospit .
Dupa ce s-a dospit se pune in faina calda cu 100 gr margarina calda si se framanta ,pana nu se mai lipeste de mana .
Se lasa la dospit cca 30 minute , dupa care se imparte in patru .Compozitia este pentru doi cozonaci .
Se intinde si se pune rahatul taiat marunt .
Pe urmatoarea foaie se pune crema de nuca racita .
Pentru crema de nuca se pune la fiert laptele cu zaharul si se adauga nucile macinate si o lingurita de cacao si se fierbe pana se ingroasa.
Se impletesc si se pun in tava unsa cu ulei si se mai lasa la dospit cca 30 minute .Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade si se lasa pentru 30 minute la temperatura de 180 grade ,crescand treptat pana la 200 grade .
Simplu si delicios...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu