Uite un desert care imi aminteste de copilarie ,mama desi nu avea o pasiune pentru gatit , timp si nici atatea ingrediente ajutatoare ,se straduia sa ne face multe bunatati pentru a fi multumiti si pentru asta inca o data ii multumesc ,ne-a aratat ca pentru cei pe care ii iubim nici un efort nu e prea mare , iar multumirea ei erau zambetele noastre si fetele multumite .In totdeauna acest desert il facem impreuna
Ceva delicios...
Ingrediente :
Pentru foaie: faina
6 linguri de zahar
125 gr margarina
un ou
un pliculet de praf de copt si 6 linguri mari de lapte
Crema este patisser(lapte ,galbanus de ou , amidon,unt si zahar si esenta de vanilie) care am amestecat-o cu frisca pentru a fi mai cremoasa . Reteta pentru crema patisser o gasiti la celelalte prajituri ,postate pe blog.
Se bate oul cu zahar si se pune laptele caldut ,amestecand continuu pana la dizolvarea zaharul .Se topeste untul si se toarna in faina impreuna cu laptele si praful de copt.Aluatul se lasa la odihnit 10-15 minute.
Dupa care se imparte in doua si se intinde o foaie subtire .
Se taie aluatul in fasii late de 3 cm si se ruleaza pe formele unse cu unt .
Se pot praji in baie de ulei s-au baga la cuptor, sunt bune oricum ,noi ne-am grabit asa ca le-am preferat prajite.
Se umplu cu posul si se pudreaza cu zahar pudra.
Simplu si delicios...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu