Ingrediente :
20 bucati 2 oua intregi si 2 galbenusuri
200 gr ciocolata amaruie
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
250 gr margarina
praf de copt
Merenghe ; 2 albusuri
4 linguri de zahar +2 linguri de zahar
o lingurita de zeama de lamaie
40 ml apa
Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune la cuptor pentru cca 20 minute la 200 grade .
Se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar .
Apa si cele 4 linguri de zahar se pun la foc si se fierbe pana se formeaza un sirop bine legat (trebuie sa atinga temperatura de 110 grade )si se adauga peste spume de albus in fir subtire amestecand cu putere sa nu se taie ,rezultatul este o bezea spumoasa .
Se orneaza si se caramelizeaza merenghele (bezea) cu o lampa sau la grill.
Simplu si delicios...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu